Referenser

Omdömen från några kunder:

”Bra paketering, prisvärt och tydliga instruktioner gjorde skannandet av ca 5000 diabilder till en överlag positiv upplevelse. Eventuella frågor jag hade besvarades snabbt och proffsigt av Mikael. Tacksam för att den här möjligheten fanns som alternativ till att skicka iväg diabilderna för skanning, vilket jag gjort innan och som var betydligt dyrare. Kvalitén på bilderna blev också mycket bättre när man skannade själv. Ett hästarbete men väl värt det!

Jonathan Pearman, (uthyrning av diaskanner, Mars 2012)

”Efter svärfar och tidigare efter min egen fars bortgång fick jag överta deras fotosamlingar med äldsta materialet från början av 1920-talet. Samlingarna bestod av glasplåtar, negativ varav flera var angripna av grå- och brunmögel, inramade diabilder i olika format och papperskopior. Ett 20-talet barn och barnbarn till de avlidna föräldragenerationerna var intresserade av att få egna kopior. Hur tillmötesgå allas önskemål och få till en fördelningen av fotosamlingarna som alla skulle vara nöjda med?

Snart kom intresset att fokuseras på att digitalisera materialet för att på så sätt kunna producera DVD-skivor till alla som önskade. En scanner ”Epson perfection v 700” föreslogs som lämplig. Men priset för att köpa scannern var något för högt. Vad att göra? En fotohandlare tipsade om Neptuni Foto i Linköping som hyr ut utrustning.

Kontakt togs och hyresavtal upprättades. En instruktion medföljde som berättade hur man kan använda scannern och ställa in scanningen. Scannern och datorn kopplades samman och slogs på. Skulle vi kunna kopiera alla format? Till vår stora glädje gick det alldeles utmärkt att scanna de mögelangripna negativen. Scannern ”såg igenom” möglet och skapade en helt OK bild utan spår av möglet. Genom att scannern klarade alla format och typer kunde vi scanna originalen i den ordning (kronologisk) som de förvarades i utan manuella sorteringar. Efter några intensiva veckor var allt scannat och bränt på DVD-skivor. Nu kan vi tillsammans och var och en för sig gå igenom bilderna och ta ställning till vilka av bilderna vi vill behålla och om bilden kan vara av värde för kommande generationer. Oron för att fler och mer av 1940-tals negativen skall drabbas av mögel är borta. De finns ju nu på flera DVD-skivor och kanske bäst av allt – alla har sina egna DVD-skivor så ingen behöver känna sig förfördelad vid arvsskiftena av fotosamlingarna.

Neptuni foto har visat stort tillmötesgående och hjälp med att komma igång med scanningen. Att hyra utrustningen har för oss varit ett utmärkt sätt.

Tack Neptuni foto för att Ni finns.”

Familjen Billberg (uthyrning av flatbäddsskaner Epson V700, Aug 2011)

”Jag hyrde Reflecta i 14 dagar. Hade c:a 3000 bilder att skanna, men förstod att det inte skulle hinnas med. Därför körde jag vid sidan om skannern en projektor och plockade ut intressanta bilder. Skannade sedan gott och väl 1000 bilder. Jag valde jpg för alla. Det hann jag med utan jäkt. Jag förde över bilderna till på en extern hårddisk, vilket kändes bra. Vad som också var bra var att när jag väl startat skannern med magasin skötte den sig själv. Jag hade olika antal bilder i magasinen och märkte att jag fick räkna med minst 3 minuter per bild. Resultat med dpi 3600 blev riktigt bra och med det är jag helt nöjd. Har efteråt sett på några bilder i TV och de var mycket tydliga. Jag har också beställt några enstaka foton från fotolab och de bilderna blev också mycket bra. En sak besvärade mig ibland och det var att när jag kört länge kunde det plötsligt hända att jag bara kunde skanna en bild åt gången. Då var det bara att stänga av dator och skanner och starta på nytt. Problemet var då borta.

Lennart Persson (uthyrning av diaskanner, Dec 2011)

  ”Jag har under December 2011 tagit hjälp av Mikael och Neptuni Foto för att omvandla familjen gamla videokassetter till digitalt format. Det fungerade både snabbt och enkelt och kvaliteten på resultatet överträffade våra förväntningar, vi hade sedan en riktigt trevlig nostalgi afton och tittade på alla gamla filmer från att barnen var små till våra resor.
Jag rekommenderar gärna Mikael och Neptuni Foto” 
Mårten Salander, Reframe Consulting AB (DV, VHS-C, Hi8 band till hårddisk)
 
”Jag hyrde scanner i april 2011 och allting fungerade otroligt smärtfritt. Scannern klarade av alla mina magasin och ramar utan problem och det var en stor glädje för hela familjen att återuppleva alla gamla bilder igen. Service från bevarabilden.se var utomordentligt bra.  Mikael svarade snabbt och tydligt på mail och hanteringen av leverans skötte mer eller mindre sig själv, allt var förberett och fint paketerat så väldigt lite tid gick åt till praktiska och mer tid kunde läggas på själva scanningen. I och med att hårdvaran och mjukvaran var förinställt och en informativ men enkel beskrivning medföljde så var det bara att tuta och köra så fort scannern hade anlänt. Mycket bra med och fantastisk service med andra ord!”

 Mvh, Tobias Johansson (April 2011)

”Bra service och bra hantering av leveranser. Tack vara en tydlig handledning och att dator och skanner ingår i hyran var det bara att koppla ihop utrustningen och börja skanna, inget krångel med konfigurering av hårdvara eller programvara.
Kan varmt rekommendera att hyra av Mikael när du vill skanna in diabilder på ett enkelt sätt.”
Mvh Henry Eivarsson (Uthyrning av diaskanner, feb 2011)

”Tack vare Mikaels fina hjälp, har jag bevarat min mormors röst mer än i mitt minne. Något alla i släkten kan ta del av.”
Lotta Lennartsdotter (Posten ljudbrev+diktafon till CD, December 2010)

”Att jag kunde få det gamla kassettbandet överfört till CD-skiva var räddningen! Dessutom var det snabb service och bra kvalité på inspelningen. Jag fick svar på alla mina frågor snabbt via mail. Tack!”
Mvh. Annika Jansson Abrahamsbergsskolan (November 2010)

 ”Tack för exemplarisk kundsupport, bästa kvalitet i leveransen – och inte minst en rimlig prisnivå!”
Leif E, Dreamforce Infomedia AB (DAT till CD, November 2010)

”Snabbt och smidigt fick jag mina bilder inskannade till överenskommet pris.”
Börje S. (Skanning av diabilder, September 2010)

”Jag uppskattar Mikaels goda kunskaper inom detta område och hans personliga engagemang. Han är också mycket lyhörd för kundens/mina önskemål”.
Mvh, /Paul Erixson, Linköping (bl a digitaliserat negativ, diabilder, kassettband, Jan/Feb 2010)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *